7 Ocak 2011 Cuma

Karaorman Pastası

Hazır kek ve krem şantiyle hazırlacağınız bu pasta, hızlı ve lezzetli çözümler aradığınızda imdadınıza yetişecek cinsten. Vişne ve kakaonun enfes buluşması, tadına bakanların bir dilim daha istemesine neden olacağına emin olabilirsiniz.
Karaorman Pastası
Malzemeler
•    2 paket krem şanti
•    1.5 su bardağı süt
•    2 katlı kakaolu pasta tabanı
•    1 su bardağı vişne suyu
•    200 gr vişne
Yapılışı
1.    Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın.
2.    Kakaolu pandispanyanın ilk katını vişne suyu ile ıslatın.
3.    Krem şantiden bir miktar alıp pandispanyanın ilk katının üzerine yayın.
4.    Vişne tanelerini dizin ve bunların üzerine tekrar krem şanti sürün.
5.    Pandispanyanın ikinci katını birincisinin üzerine yerleştirip tekrar vişne suyu ile ıslatın.
6.    Kremşantiden süsleme için bir mktar ayırarak geri kalanını spatula yardımı ile pastanın kenarlarına ve üzerine sürün.
7.    Çikolatayı rendeleyip pastanın kenarlarına yapıştırın.
8.    Kalan kremayı, krema sıkma torbasına doldurarak pastanın üzerini zevkinize göre süsleyin.
9.    Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendiirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.

0 Yorum Ekle: