13 Ocak 2011 Perşembe

Böğürtlen Reçeli

Yabani dut olarak da adlandırılan böğürtlenin sayısız faydası olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle Demir ve C vitamini zengini böğürtlen ile yapacağınız reçellerinizi isterseniz tek başına isterseniz tart, puding, pasta ve kekleriniz ile birlikte kullanabilir, birbirinden lezzetli tarifler yaratabilirsiniz.
Böğürtlen Reçeli
Malzemeler
•    500 gr böğürtlen
•    350 gr toz şeker
•    2-3 damla limon suyu
Yapılışı
1.    Böğürtlenleri yıkayın ve bir tencereye alın.
2.    Üzerine toz şeker ekleyip 1 gece bekletin.
3.    Ertesi gün kısık ateşte şeker eriyinceye kadar arada karıştırarak pişirin.
4.    Şeker eridikten sonra limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın.
5.    Reçeli temiz ve kuru bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip bırakın. Serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Reçelinizin kıvamlı olmasını istiyorsanız, kavanozunuzu kıvam alıncaya kadar güneşte bekletebilirsiniz.
•    Güneşte bekletmek istemiyorsanız, ocaktan almadan önce istediğiniz koyuluğa gelinceye kadar karıştırarak kaynatmaya devem edebilirsiniz.
•    Şeker miktarını değiştirerek kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler