13 Ocak 2011 Perşembe

Ayva Reçeli

Ayvayı soymanın zorluğu, ısırmak için fazla sert oluşu ve o hafif mayhoş tadı ayva yemeyi zorlaştırdığı için herkes tarafından sevilmez sanırım. Bu yüzdende renklerine, sert görüntülerine özenip aldığınız ayvalar sizde de bizim evde olduğu gibi yenmeden sürüklenirse çok geçmeden değerlendirip herkesin seveceği bu reçel haline getirebilirsiniz. Sonra ister kahvaltı sofralarınızı süsleyin ister keklerinizi ve kurabiyelerinizi bu nefis Ayva Reçeliniz ile...
Ayva Reçeli

Malzemeler
•    1 kg ayva
•    1,5 kg toz şeker
•    3-4 adet karanfil
•    ½  limon suyu
•    2 su bardağı su
Yapılışı
1.    Ayvaları soyup, küp küp doğrayın. (8-10 adet çekirdeğini saklayın.)
2.    Bir tencere içerisine alıp üzerine 2 bardak su ilave edin ve ayvalar yumuşayana kadar 15-20 dakika kaynatın.
3.    Ayvalar yumuşadığı zaman kaynatma suyunu dökmeden üzerine toz şeker, ayvanın çekirdekleri (8-10 adet) ve karanfil taneleri ilave ederek kaynatmaya devam edin.
4.    Reçeliniz kıvama gelene kadar arada karıştırarak kaynatın.
5.    Reçeliniz olduktan sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
6.    Hafif ılınınca kavanozlara doldurup, serin bir yerde saklayın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Ayvaya o berrak kırmızı rengi çekirdeği veriyor. İstediğiniz kırmızılığa göre ekleyeceğiniz çekirdek sayısını arttırabilirsiniz.
•    Eğer reçelin pembemsi bir renkte kalmasını istiyorsanız, reçeli kısık ateşte kaynatın.
•    Kıvamın tutup tutmadığını kontrol etmek için porselen bir tabağa bir damla reçelin suyundan damlatın. Tabağı hafifçe eğdiğinizde reçel akmıyorsa kıvama gelmiştir.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler