22 Ocak 2011 Cumartesi

Bezelyeli Patates

Sağlık açısından gıda değeri oldukça fazla olan bezelyenin, kan kanserine karşı korunmada en etkili sebzelerden biri olduğu uzmanlar tarafından sık sık söylenmektedir. Sağlıklı olması kadar lezzetiyle de her türlü yemeğin içine yakışan bezelyeyi patatesli bu nefis tarif ile de mutlaka denemelisiniz.
Bezelyeli Patates
Malzemeler
•    2 adet soğan
•    1 bardak taze yada dondurulmuş bezelye
•    2 diş sarımsak
•    2 çorba kaşığı zeytinyağı
•    ½ su bardağı su
•    ½ çay kaşığı kırmızı pul biber
•    5 adet patates
•    ½ demet maydanoz
•    2 çay kaşığı ince kıyılmış zencefil
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Patatesleri yıkayıp soyun ve küp küp doğrayın.
2.   Küçük küçük doğradığınız soğanları, ezilmiş sarımsağı ve ince kıyılmış taze zencefili 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
3.   Damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edin.
4.   Küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyin ve malzemelerle iyice karışıncaya kadar pişirin.
5.   İçine yarım bardak su ekleyerek 15-20 dakika daha iyice kaynayıncaya kadar pişirin.
6.   Bezelyeleri ekleyip 3-5 dakika kadar pişirin ve suyunu çekmesini bekleyin.
7.   Üzerine maydanoz serperek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerine nane serperek de servis edebilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler