Malzemeler
• 1 kg kabak
• ½ tavuk göğüs eti
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet orta boy domates
• 2 adet yeşilbiber
• 1 adet havuç
• 2 diş sarımsak
• Tuz
• Karabiber
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel Sosu İçin
• 2 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı (ben 2 yemek kaşığı zeytinyağı kullandım.)
• Tuz
• Karabiber
Yapılışı
Tavuğu yıkayıp haşlayın. Haşlanmış tavuğu ufak parçalar halinde didin. Kabakları soyun ve boyuna 2’ye bölün. İçlerini temizleyin. Çıkan iç kısımlarını küçük doğrayıp bir kabta bekletin. Oyduğunuz kabakları tavuk suyuyla hafif haşlayın. Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Sarımsakları küçük doğrayın. Havucu tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Tavaya zeytinyağını koyun ve bu yağda hepsini pembeleşene kadar kavurun. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın ve küçük doğradığınız biberlerle birlikte tavaya ilave edin. Domatesler suyunu çekene kadar kavurun. Doğradığınız kabak içlerini ve tavuk etlerinide ilave edip 1-2 kez çevirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız bu harcı haşlanan kabakların içine doldurun. Beşamel sosu için, 2 yemek kaşığı zeytinyağında unu beyaz kalşacak şekilde hafif kavurun. İçine 2 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın. Son olarakda tuzu ve biberini ekleyip karıştırın. Hazırladığınız beşamel sosu kabakların üzerine dökün. En üstünede rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden 160 C’ ye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder