- Özellikle kek ve pastalara çok yakıştırdığım, kendine has tadıyla birçoğumuzun favorisi olan balkabağını bu sefer nefis bir tarta dönüştürdüm ve ben çok beğendim, bakalım siz de beğenecek misiniz?
Malzemeler
Hamuru İçin
• 2 adet yumurta
• 190 gr un
• 50 gr pudra şekeri
• 125 gr tereyağı
• 110 gr toz badem
• ½ çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
• 100 gr krema
• 400 gr balkabağı
• 1 çay kaşığı vanilya
• ½ çay kaşığı tarçın
• 75 gr dövülmüş ceviz
• 1 adet yumurta
• ¼ çay kaşığı zencefil
• 140 gr toz şeker
• 1/8 çay kaşığı muskat
• 1/8 çay kaşığı tuz
Yapılışı
1. Hamuru için, un, pudra şekeri ve tuzu derin bir kapta karıştırın.
2. Tereyağını da oda sıcaklığında yumuşatın ve hamura parmak uçlarınızla yedirin.
3. Yumurtayı da ilave ettikten sonra yoğurun.
4. Yoğurduğunuz hamuru merdaneyle açın ve tart kalıbına yayın.
5. Tabanına çatalla delikler açıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
6. Önceden 160 C’ye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
7. Üzeri için tüm malzemeleri mikserde iyice çırpın.
8. Pürüzsüz bir kıvam ewlde ettikten sonra karışımı tart hamurunun üzerine yayın.
9. Önceden 160 C’ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
10 Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
En Lezzetli Yemek Tarifleri
lezzetarifleri.blogspot.com/
Sponsor Bağlantılar
Popüler Tarifler
Tarif Arşivi
- Temmuz 2013 (25)
- Haziran 2013 (8)
- Mayıs 2013 (13)
- Nisan 2013 (2)
- Mart 2013 (9)
- Şubat 2013 (13)
- Ocak 2013 (23)
- Aralık 2012 (35)
- Kasım 2012 (85)
- Ekim 2012 (57)
- Eylül 2012 (124)
- Ağustos 2012 (156)
- Temmuz 2012 (179)
- Haziran 2012 (128)
- Şubat 2012 (84)
- Kasım 2011 (3)
- Ağustos 2011 (4)
- Mayıs 2011 (1)
- Nisan 2011 (7)
- Mart 2011 (3)
- Şubat 2011 (133)
- Ocak 2011 (750)
- Aralık 2010 (6)
9 Ocak 2011 Pazar
Balkabaklı Tart
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder