9 Ocak 2011 Pazar

Balkabaklı Tart

  1. Özellikle kek ve pastalara çok yakıştırdığım, kendine has tadıyla birçoğumuzun favorisi olan balkabağını bu sefer nefis bir tarta dönüştürdüm ve ben çok beğendim, bakalım siz de beğenecek misiniz?
    Balkabaklı Tart
    Malzemeler
    Hamuru İçin
    •    2 adet yumurta
    •    190 gr un
    •    50 gr pudra şekeri
    •    125 gr tereyağı
    •    110 gr toz badem
    •    ½ çay kaşığı tuz
    Üzeri İçin
    •    100 gr krema
    •    400 gr balkabağı
    •    1 çay kaşığı vanilya
    •    ½ çay kaşığı tarçın
    •    75 gr dövülmüş ceviz
    •    1 adet yumurta
    •    ¼ çay kaşığı zencefil
    •    140 gr toz şeker
    •    1/8 çay kaşığı muskat
    •    1/8 çay kaşığı tuz
    Yapılışı
    1.  Hamuru için, un, pudra şekeri ve tuzu derin bir kapta karıştırın.
    2.  Tereyağını da oda sıcaklığında yumuşatın ve hamura parmak uçlarınızla yedirin.
    3.  Yumurtayı da ilave ettikten sonra yoğurun.
    4.  Yoğurduğunuz hamuru merdaneyle açın ve tart kalıbına yayın.
    5.  Tabanına çatalla delikler açıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
    6.  Önceden 160 C’ye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
    7.  Üzeri için tüm malzemeleri mikserde iyice çırpın.
    8.  Pürüzsüz bir kıvam ewlde ettikten sonra karışımı tart hamurunun üzerine yayın.
    9.  Önceden 160 C’ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
    10 Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
    Afiyet olsun.

    En Lezzetli Yemek Tarifleri

    lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: