Mineral ve vitamin bakımından zengin yabanmersini, kansere karşı en önemli koruyucularından birisi olmasının yanında lezzetiyle de birçok kişinin favori meyvelerinden birisidir. Bende bu lezzetli ve sağlıklı meyveyi bu tarifimde bu minik bol kremalı tartoletlerimin içinde kullandım ve yabanmersini sevenler için bu tarifini paylaştım…
Malzemeler
Hamuru İçin
• ½ su bardağı pudra şekeri
• 150 gr yumuşatılmış tereyağı
• 4 adet yumurta
• 1 paket vanilya
• 2,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
Krema İçin
• 2 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• 75 gr tereyağı
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
Üzeri İçin
• Yabanmersini
• Tart jölesi
Yapılışı
1. Yumurta, tereyağı, pudra şeker, un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp tartolet hamuru kıvamına getirin.
2. Tartolet kalıplarını yağlayın ve bu karışımı içlerine paylaştırın ve çatalla hamurun üzerinde delikler açın.
3. 175 C’ye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
4. Kreması için, un, süt, tereyağı, şeker ve vanilyayı sos tenceresine alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
5. Soğumaya bırakın.
6. Soğuyan kremayı tartoletlerin üzerine paylaştırın.
7. Yabarmersinlerini de tartoletlerin üzerine paylaştırdıktan sonra tart hölesini paketteki tarife göre hazırlayın.
8. Tart jölesini de yabanmersinlerinin üzerine paylaştırın ve servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Arzu ederseniz yabanmersini reçeli kullanarak hazırlayabilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder