Farklı ay çöreği tarifleri vermiştim daha önce.
Bu sefer geçen gün bir arkadaşımda yediğim
ve çok beğendiğim kıymalı ay çöreği tarifini
vereceğim.
KIYMALI AY ÇÖREĞİ
İç malzemesi:
- 200 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay karabiber
- 2-3 adet patates
- 200 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartmatozu
- 4.5 su bardağı un
Yapılışı:
Kıymayı doğranmış soğan ile kavurun.
Tuzunu ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın.
3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin. Üzerine
200 gr margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı
tuz, 4.5 su bardağı un ve 1 paket kabartma
tozu ilave edip yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya
bölün. Her bir parçayı 15 cm çapında açın,
4’e bölün.Geniş kenarına malzemeden
koyarak sarın, ay şekli vererek tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam
yada çörek otu ilave edin. 175 derece
fırında üzeri kızarana kadar 20-30 dak pişirin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder