MALZEMELER
- Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
- 4 adet patates
- 5-6 kaşık un
- tuz
- 1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz
- sumak, kekik
- sıvıyağ (kızartmak için)
YAPILIŞI
Patatesleri yıkayıp soyun ve küp seklinde doğrayın.
Ciğeri soğuk suda 3-4 kez yıkayıp süzgeçte suyunu
süzdürün. Bu arada kızartma tenceresine sıvıyağı
koyup kızdırın ve patatesleri kızartın. Sonra ciğeri
unlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın
içine salın. Arada karıştırın. Ciğerleri çok fazla
kurutmayın. 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler
kızarınca yağdan alın. Patates ve ciğerleri bir
tabakta karıştırın. Soğanı piyazlık doğrayın.
Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla
döşeyin. Üzerine patatesli ciğeri ilave edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder