15 Şubat 2013 Cuma

Düğün Çorbası Tarifi

Bugün etli çorba sevenlere ve küçük bebeği yada
çocuğu olanlara güzel ve faydalı bir çorba tarifi
vereceğim. Adını ve tadını bilenler vardır düğün
çorbası................
                                       DÜĞÜN ÇORBASI

düğün çorbası

Malzemeler:
  • 2 litre soğuk su
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 2 limon
  • 250 g kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı biber
  • tuz
Yapılışı :
Soğuk su tencereye konur ve etler yıkanıp, 
suyun içine katılır. Etler yumuşayana kadar 
kaynatılır. Yumuşayan etler tencereden alınır. 
Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu 
süzgeçten geçirilir. Bir kasede yumurta, 
limon suyu ve un, et suyundan azar azar 
alarak ezilir. Kaynamakta olan et suyuna 
katılıp karıştırılarak pişirilir. Bir yandan etler 
kemiklerinden ayıklanır. Tencereye ilave edilir. 
5-10 dakika daha kaynatılır. En son tuz ilave edilir.
Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür.
Afiyet olsun.

0 Yorum Ekle: