13 Aralık 2012 Perşembe

Ispanaklı Kek Tarifi


Ispanaklı Kek' i ilk duyduğumda biraz tedirgin olmuştum , çünkü içine ıspanak katılan kekin tadının ve kıvamının nasıl olacağını düşünememiştim. İlk tadına baktığımda , Ispanak ve bol krema eşliğinde hazırlanan bu kekin sünger gibi yumuşacık olduğunu ve aynı zamanda tadının ve kokusunun mükemmel olduğunu görerek çok beğendim. Bu nefis keki her öğünde rahatlıkla yiyebiliyor ve gönül rahatlığıyla misafirlerime ikram edebiliyorum. Henüz denemediyseniz sizde aşağıdaki tarif ile eşsiz bir Ispanaklı Kek yapabilirsiniz...

ıspanaklı kek tarifi
Ispanaklı Kek Tarifi



Malzemeler

    1 çay bardağı sıvıyağ
•    1 su bardağı toz şeker
•    2 su bardağı un
•    3 yumurta
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    1 bağ ıspanak

Kreması İçin

•    2 yemek kaşığı un
•    2 yemek kaşığı toz şeker
•    3 su bardağı süt
•    1 paket krem şanti


Yapılışı


1.   Ispanakları yıkayın ve 1.5 su bardağı olacak şekilde yapraklarını robottan geçirin.
2.   Cam bir kasede yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
3.   Üzerine sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek çırpmaya devam edin.
4.   Kek hamuru kıvamına geldiğinde robottan geçirdiğiniz 1,5 su bardağı ıspanakları ekleyip iyice karıştırın.
5.   Kek kalıbını yağlayın ve hamuru içine dökün.
6.   175 C’ye ayarladığınız fırında 30 dakika pişirin.
7.   Kreması için,un,şeker ve 2 su bardağı sütü bir tencerenin içine alın.
8.   Karıştırarak pişirin ve kıvam aldığında ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
9.   Ayrı bir kapta 1 su bardağı sütle kremşantiyi çırpın.
10. Soğuyan kremanın üzerine krem şantiyi ekleyip karıştırın.
11. Pişen kekin kenar kısımlarından kesin ve rondodan geçirin.
12. Kekin üzerine hazırladığınız kremayı sürün.
13. Üzerine rondodan geçirdiğiniz kek kırıntılarını serperek servis edin.
Afiyet olsun.

0 Yorum Ekle:

haberler