17 Aralık 2012 Pazartesi

Fırında Patates Tarifi





FIRINDA PATATES
fırında patates

MALZEMELER
6 adet patates
4 çorba kasigi tereyag
1 çay bardagi süt
Yeteri kadar tuz
300 gr. kiyma
2 adet sogan
2 adet yesil biber
1 çay kasigi karabiber
2 adet domates

YAPILIŞI
Patatesler haslanir. Iyice haslandiktan sonra soyularak ezilir ve süt, erimis
tereyagi ve tuz ile karistirilarak püre haline getirilir. Sogan küçük küçük
dogranarak biraz yag ile kavrulur. Yesil biber ve domates küçük küçük
dogranir ve sogana ilave edilerek domates suyunu çekene kadar kavrulur.
Pürenin yarisi bir tepsiye yayilir ve kavrulmus sebzeler üzerine iyice
yayilir. Ardindan pürenin diger yarisi üzerine dökülür ve bir spatula ile
yayilir. Orta hararetli bir firinda üzeri pembelesene kadar pisirildikten
sonra sicak servis yapilir. Dilerseniz aynı tarifi patatesleri ezmeden de
yapabilirsiniz.

0 Yorum Ekle: