19 Eylül 2012 Çarşamba

Ispanaklı, Havuçlu Katman Tarifi

Ispanaklı, Havuçlu Katman

MALZEMELER
750 gr ispanak, saplari ayrilmis.
750 gr havuç, rendelenmis
Tuz
Taze rendelenmis hint cevizi
1 çay kasigi iyice rendelenmis portakal kabugu
Taze ögütülmüs karabiber
50 gr margarin veya tereyagi
Ayrica pisirme kabini yaglamak için margarin
Portakal dilimleri ve maydanoz, süslemek için

YAPILIŞI
Firini 180C'ye isitin. 500 gr'lik bir kabi yaglayin.
Ispanagin yapraklarini yikadiktan sonra üzerlerinde kalan su ile büyük bir
tencereye koyun. Üzerine tuz serpistirip tencerenin kapagini kapattiktan
sonra agir ateste 5 dak. pisirin. Bu sirada yemegin dibinin tutmamasi için
zaman zaman tencereyi sallayin.
Ispanagi süzüp, elinizle suyu iyice çikincaya dek sikin. Ispanaklari ince
dograyip tuz ve hint ceviziyle tatlandirdiktan sonra bir kenara koyun.
Havuçlari ve portakal kabugunu karistirip tuz, biber ekleyin. Önceden
yaglanmis kaba yariya kadar yaym. Üstüne ispanagi koyun. Kalan
havuçlari da ispanagin üstüne yerlestirin.
Küçük bir tavada margarini eritip, kaptaki havuçlarin üstüne dökün.
1 saat ftrinda pisirin.
Servis Için: bir biçakla kabin kenarlarindan kesin, sonra isitilmis bir servis
tabagini üstüne koyup ters çevirin. Portakal dilimleri ve maydanozla
süsleyin. Dilimleyip servis edin.
haberler