Malzemeler
8 adet yufka
yarım paket margarin
1 adet yumurta
içi için:
peynir, maydanoz(isteğe göre)
Hazırlanışı
Yufkayı açarak üzerine eritilmiş olan margarin fırça ile sürülür. Üzerine 1 kat daha yufka serilir ve onun üzeri de yağlanır. Daha sonra yufkaların büyüklüğüne göre şekildeki gibi kesilir.
Ben 12 parçaya bazende 8 parçaya bölüyorum. Her bir parçaya iç malzemesinden koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Bütün yufkalar için aynı işlem yapılır. Sarma işlemi tamamlandığında, hepsini alacak şekilde bir kaba hazırladığımız börekleri yerleştiriyoruz(aralarında boşluk bırakmadan düzgün bir şekilde yerleştirmeye özen gösterin) Daha sonra böreklerin üzerini tamamen kapatana kadar su ile (daha lezzetli olması isterseniz süt ile) kabı dolduruyoruz. Bu şekilde 15 dk kadar suda bekleyen yufkaları iki elimiz arasında çok ezmeden hafifçe sıkarak yağladığımız tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızarıncaya kadar fırında bekletiyoruz. Afiyet olsun..
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder