18 Temmuz 2012 Çarşamba

Kıymalı Pilav Tarifi



Kıymalı Şehriye Pilavı

MALZEMELER
•  200 gr kıyma
•  1 adet çarliston biber
•  1 paket (500 gr) arpa şehriye
•  1 çorba kaşığı margarin
•  4 adet taze soğan
•  1 /2 demet dereotu
•  2 çorba kaşığı ceviz
•  tuz
•  karabiber
YAPILIŞI
 Bir tencerede kıymayı bir çorba kaşığı yağla kavurun. İçerisine ince kıydığınız biberi, tuzu ve karabiberi ekleyip, 1-2 dakika pişirin. Taze soğanları da ilave edip karıştırın ve ateşten alın.  Şehriyeyi bol suda 15 dakika haşlayıp süzdükten sonra soğuk sudan geçirin. Şehriyelerin üzerine hazırladığınız kıymalı sosu döküp, harmanlayın. Pilavı servis tabağına alın, üzerine ince kıyılmış dereotu ve ceviz serpip, servis yapın. ( Bu tarifi şehriyeyi az yağda pembeleştirip sıcak su ekleyip pilav şeklinde pişirip dinlendirerek de yapabilirsiniz )


haberler