8 Şubat 2011 Salı

Etli Kuru Fasulye

Nefis bir pirinç pilavı yanında Etli Kuru Fasulye yemeğine kim hayır diyebilirki? Türk mutfağının klasik yemeklerinden olan ve birçok kişide tutku haline gelen bu lezzet bizim evde de çok seviliyor doğrusu. Dana etiyle hazırladığım bu kuru fasulye yemeğine sizde hayır diyemeyenlerdenseniz birde benim tarifimle bu lezzeti pratik bir şekilde yaparak tereyağlı bir pirinç pilavı eşliğinde nefis sofralar hazırlayabilirsiniz.
Etli Kuru Fasulye
Malzemeler
•    300 gr kuşbaşı dana eti
•    2 domates
•    ½ yemek kaşığı biber salçası
•    2 adet sivri biber
•    2 adet büyük boy soğan
•    2 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
•    2 yemek kaşığı terayağı
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Bir önceki akşamdan ıslattığınız fasulyeleri suyla birlikte bir tencerede haşlayın.
2.   Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın.
3.   Ayrı bir tencerede tereyağını erşitin ve doğranmış soğanları bu yağda hafif pembeleşene kadar kavurun.
4.   Etleri üzerine ilave edip suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin.
5.   Biberleri küçükü küçük doğrayın ve bu karışma ilave edip 2-3 dakika hepsini bir çevirin.
6.   Domatesleri rendeleyip biber salçasıyla birlikte üzerine ekleyip karıştırın.
7.   Diğer tencerede kaynayan fasulyeleri suyuyla birlikte bu karışama ilave edin.
8.   Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
9.   Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

1 Yorum Ekle:

Adsız dedi ki...

cok gzl görünüyor