6 Ocak 2011 Perşembe

Yaban Mersinli Kremalı Muffinler

Mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin olan yaban mersininin sağlığa, saymakla bitmeyecek faydaları var. Başta kansere karşı vucudu koruduğu, kalp krizi rizikosunu azalttığı ve göz problemlerine iyi geldiği bilinen başlıca faydaları arasında. Ve işte şimdiki tarifimizde, sağlık dolu bu meyveyle hazırladığımız yumuşacık kekin arasında buz gibi dondurma eklediğimiz nefis bir muffine ne dersiniz?
Yaban Mersinli Kremalı Muffinler
Malzemeler
•    150 gr tereyağı
•    200 gr un (~1,5 su bardağı)
•    170 gr toz şeker (~3/4 su bardağı)
•    4 yumurta
•    1 çay bardağı yaban mersini
•    60 gr damla çikolata
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
Üzeri için
•    1 paket krema
•    1 paket krema sertleştirici
•    1/2 çay bardağı yaban mersini
Yapılışı
1.   Yabanmersinlerini 2 saat suda bekleterek yumuşatın.
2.   Tereyağı ile toz şekeri derin bir cam kasede köpük haline gelene kadar iyice çırpın.
3.   Yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın.
4.   Üzerine unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
5.   Suda bekleyen yabanmersinlerini süzün ve damla çikolatalare ile birlikte karışıma ekleyin.
6.   Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın.
7.   Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.
8.   Bu sırada, kremanızı krema sertleşici ile katı bir hal alana kadar çırpın.
9.   Yaban mersinlerinizi püre haline getirip, kremaya ekleyin.
9.   Hazırladığınız krema ile muffinlerinizi süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler