2 Ocak 2011 Pazar

Üzümlü Kurabiye




bu kurabiyeler gece 12:00 de ani bir kararla yapıldı. İki tepsi olarak.. önce üst tepsideki yağlı kağıt ızgaraya değince tutuştu. ufak çaplı bir yangın atlattım. yılmadım. devam ettim. fakat daha sonra da alt tepsideki kurabiyelerin altları tamamen yanarken üstleri hala hamurdu. (bu fizik yasalarına göre nasıl mümkün oldu bilemiyorum..) neyse ki üst tepsideki kurabiyeler iyiydi. demek ki bu fırın iki tepsiyi aynı şekilde pişiremiyor...:(
malzemeler
1. 1 + 1/4 bardak un
2. 120 gr tereyağı
3. 1 su bardağı toz şeker
4. 1 yumurta
5. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
6. yarım tatlı kaşığı tuz
7. 1 pk vanilya
8. 1 su bardağı kuru üzüm
yapılışı
1. terayağı oda sıcaklığına getirilir. hatta ben çok soğuk olduğu için çok az bir süre ısınmaya yeni başlayan fırının içine koyup çıkarttım. tereyağına şeker eklenerek iyice çırpılır. içine yumurta ilave edilir. çırpılmaya devam edilir. daha sonra vanilya eklenir. tekrar çırpılır.
2. başka bir kapta un, tuz ve kabartma tozu karıştırılır.
3. Daha sonra sıvı karışıma unlu karışım eklenir. bu kısımda artık tahta spatulayla karıştırmaya devam edilir. içine üzümler de ilave edildikten sonra buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
4. dinlenen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır (oldukça aralıklı 4-5 cm kadar) tepsiye dizilir. daha önce ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

En Lezzetli Yemek Tarifleri lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler