2 Ocak 2011 Pazar

Tavuk Kroket

Tavuk Kroket

Malzemeler
300 gr tavuk göğüs eti
3-4 Dal ince kıyılmış maydanoz
3 Adet taze soğan
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
Yarım su bardağı süt
1 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
3 Çorba kaşığı galeta unu
1 Çay kaşığı kekik
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
  • Tavuk etinin derisini çıkarıp haşlayın.
  • Eti keskin bir bıçakla kıyma gibi ince ince kıyın.
  • maydanoz, ince kıyılmış taze soğan, sütle yumuşatılmış ve sıkılmış ekmek içi, yumurta, kaşar peyniri rendesi, tuz ve kekiği ilave ederek yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, silindir şeklinde köfteler hazırlayın.
  • Her birini tek tek galeta ununa bulayın.
  • Yağı tavada kızdırın.
  • Hazırladığınız kroketleri kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
       Tavuk Kroket yemek tarifleri

0 Yorum Ekle:

haberler