2 Ocak 2011 Pazar

Terbiyeli Köfte

Terbiyeli Köfte

Malzemeler
500 gr kıyma
1 Avuç pirinç
Yarım demet maydanoz
1 Adet soğan
Tuz, karabiber
1 Adet patates
1 Adet havuç
1 Çorba kaşığı salça
Biraz un
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı margarin
1 Adet yumurta
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
 
Hazırlanışı
  • Soğanı soyup, rendeleyin.
  • Kıymanın içine ayıklanıp yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber koyup, yoğurun.
  • Elde ettiğinz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin.
  • Bolca unlanmış bir kaba hazırladığınız köfteleri dizin.
  • Kabı sallayarak tüm köftelerin aynı şekilde unlanmasını sağlayın.
  • Bir tencereye 5 su bardağı tuzlu su koyup, kaynatın.
  • Havucu kazıyın, patatesi soyun ve zar büyüklüğünde doğrayın.
  • Suda 5 dakika kadar haşlayın.
  • Köfteleri teker teker alıp, pişrin.
  • Salçayı ezerek ilave edin.
  • Terbiyesi için 1 yumurtayı çırpın.
  • İçine azar azar limon suyu katın ve devamlı çırpın.
  • Sıcak yemekten kaşık kaşık alıp, terbiyenin içine dökün.
  • Terbiyeyi ılıttıktan sonra yine kaşık kaşık alıp, köfteli yemeğe karıştırın.
  • Bu şekilde terbiyesinin kesilmesini önlemiş olursunuz.
  • Köfteyle birlikte bir taşım kaynatıp, ateşten alın.
  • NOT : Dilerseniz pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.
       Terbiyeli Köfte yemek tarifleri

0 Yorum Ekle:

haberler