Tavuk Köftesi
Malzemeler
1 Adet tavuk
3 Adet yumurta
4 Dilim ekmek içi
2 Çorba kaşığı kaymak
5 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Ayrıca :
3 Çorba kaşığı un
5-6 Çorba kaşığı margarin
1 Adet tavuk
3 Adet yumurta
4 Dilim ekmek içi
2 Çorba kaşığı kaymak
5 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Ayrıca :
3 Çorba kaşığı un
5-6 Çorba kaşığı margarin
Mutfak | |
Zorluk | 3 |
Süre | 40 dk. |
Kaç Kişilik | 5 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- Tavuğu yıkayıp, kurulayın.
- Üzerindeki derisini çıkartın.
- Etleri kemiklerinden ayırın.
- Sinirlerini ve yağlarını temizleyin.
- Tavuk etlerini et makinesinden dört kere keçirin veya robotla iyice parçalayın.
- Ekmek içini suda ıslatın.
- Yumuşadığında sudan alıp, sıkın.
- Tavuk kıymasına katın.
- Tuz ve karabiberi ilave edin.
- İçine 5 çorba kaşığı tereyağını ekleyip, yoğurun.
- 3 Yumurtanın sarısı ve kaymağı da katıp, yoğurmaya devam edin.
- Eğer hazırladığınız karışım gevşekse ıslatıp, sıkacağınız 1 dilim ekmek içini ilave edin.
- 3 Çorba kaşığı unu yağlı kağıdın üzerine dökün.
- Tavuklu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Elinizle bastırarak şekil verin ve una bulayın.
- Bir tavada 5-6 çorba kaşığı margarini eritin.
- Köfteleri arkalı önlü pişirip, servis yapın.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder