2 Ocak 2011 Pazar

Tavuk Köftesi

Tavuk Köftesi

Malzemeler
1 Adet tavuk
3 Adet yumurta
4 Dilim ekmek içi
2 Çorba kaşığı kaymak
5 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Ayrıca :
3 Çorba kaşığı un
5-6 Çorba kaşığı margarin
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
 
Hazırlanışı
  • Tavuğu yıkayıp, kurulayın.
  • Üzerindeki derisini çıkartın.
  • Etleri kemiklerinden ayırın.
  • Sinirlerini ve yağlarını temizleyin.
  • Tavuk etlerini et makinesinden dört kere keçirin veya robotla iyice parçalayın.
  • Ekmek içini suda ıslatın.
  • Yumuşadığında sudan alıp, sıkın.
  • Tavuk kıymasına katın.
  • Tuz ve karabiberi ilave edin.
  • İçine 5 çorba kaşığı tereyağını ekleyip, yoğurun.
  • 3 Yumurtanın sarısı ve kaymağı da katıp, yoğurmaya devam edin.
  • Eğer hazırladığınız karışım gevşekse ıslatıp, sıkacağınız 1 dilim ekmek içini ilave edin.
  • 3 Çorba kaşığı unu yağlı kağıdın üzerine dökün.
  • Tavuklu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Elinizle bastırarak şekil verin ve una bulayın.
  • Bir tavada 5-6 çorba kaşığı margarini eritin.
  • Köfteleri arkalı önlü pişirip, servis yapın.
       Tavuk Köftesi yemek tarifleri

0 Yorum Ekle:

haberler