27 Ocak 2011 Perşembe

Sütlü Kestane Çorbası

Kestanenin henüz zamanı değil evet ama zamanı yaklaşmadı da değil... Kestane kış aylarının en sevdiğim lezzetlerinden birisi özellikle de közlenmişi... Tabi birde bu nefis Sütlü Kestane Çorbası.
Sütlü Kestane Çorbası
Malzemeler
•    1 adet pırasa
•    600 gr kestane
•    1 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 su bardağı süt
•    3 su bardağı su
•    2 yemek kaşığı un
•    125 gr konserve mantar
•    2 su bardağı tavuk suyu
Sosu İçin
•    1 yemek kaşığı zeytinyağı
•    Kırmızı toz biber
Yapılışı
1.   Pırasayı doğrayın.
2.   Zeytinyağını tavada ısıtın ve doğradığınız pırasayı bu yağda soteleyin.
3.   Kestanelerin kabuklarını soyun ve doğrayın.
4.   Mantalarları iri doğrayın.
5.   Doğradığınız mantar ve kestaneleri pırasaya ekleyip soteleyin.
6.   Tavuk suyunu ve suyu ekleyin.
7.   Püre olacak kıvama gelene kadar pişirip mutfak robotundan geçirin.
8.   Tekrar tencereye alıp süt ve tuzu ilave edip kaynatın.
9.   Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
10. Tavada sıvıyağı ısıtıp çok az kırmızıbiber ekleyip karıştırın.
11. Hazırladığınız bu sostan çorbanın üzerine döküp sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz üzerine file badem serperek sıcak oalrak servis edin.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler