2 Ocak 2011 Pazar

Su Böreği (Pratik)




malzemeler
1. 4 tane yufka
2.4 yumurta
3. 125 gr tereyağı
4. 2 yemek kaşığı sıvıyağ
5. 1 pk kabartma tozu
6. 2 bardak su
7. beyaz peynir
8. maydanoz
yapılışı
1. yumurtaları çırpın. tereyağını eritip sıvıyağla birlikte ekleyin. su ve kabartma tozunu ilave edin. karıştırın. bu yufkaların arasına sürülecek karışım.
2. yufkaları teker teker fırın tepsisine aralarına bu karımı sürerek serin. 2 yufka serdikten sonra beyaz peynir, maydanoz karışımını koyun. diğer iki yufkayı da serdikten sonra kalan karışımı en üstteki yufkanın üstüne dökün. resimdeki gibi dilimleyin. 200 derece fırında pişirin. pratik bir su böreği. afiyet olsun.

0 Yorum Ekle:

haberler