Sini Köftesi
Malzemeler
250 gr bulgur
3 Çorba kaşığı irmik
Yarım kilo kıyma
1 Adet soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr bulgur
3 Çorba kaşığı irmik
Yarım kilo kıyma
1 Adet soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Mutfak | |
Zorluk | 2 |
Süre | 50 dk. |
Kaç Kişilik | 8 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- 250 gr bulgurla 3 çorba kaşığı irmiği geniş bir kapta yoğurun.
- Katı bir hamur yapın ve yağlanmış tepsiye hazırladığınız hamurun yarısını yerleştirin.
- Yarım kilo kıymayı, 1 adet küçük doğranmış soğan, iyice dövülmüş ceviz ve tuzla birlikte karıştırın.
- Yarım demet maydanozu ince kıyın, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin.
- Tepsiye yaydığınız hamurun üzerine kıymalı maydanozlu karışımı yayın.
- Kıymalı karışımın üzerine kalan hamuru yayın.
- Hamurun sıkı olmasına dikkat edin.
- 1 çorba kaşığı zeytinyağını hamurun üzerine sürün.
- Baklava biçiminde dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 280 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
- NOT : Köfte hamuru çok kuru olarsa içine yarım su bardağı su ekleyin.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder