2 Ocak 2011 Pazar

Sini Köftesi

Sini Köftesi

Malzemeler
250 gr bulgur
3 Çorba kaşığı irmik
Yarım kilo kıyma
1 Adet soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı
  • 250 gr bulgurla 3 çorba kaşığı irmiği geniş bir kapta yoğurun.
  • Katı bir hamur yapın ve yağlanmış tepsiye hazırladığınız hamurun yarısını yerleştirin.
  • Yarım kilo kıymayı, 1 adet küçük doğranmış soğan, iyice dövülmüş ceviz ve tuzla birlikte karıştırın.
  • Yarım demet maydanozu ince kıyın, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin.
  • Tepsiye yaydığınız hamurun üzerine kıymalı maydanozlu karışımı yayın.
  • Kıymalı karışımın üzerine kalan hamuru yayın.
  • Hamurun sıkı olmasına dikkat edin.
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağını hamurun üzerine sürün.
  • Baklava biçiminde dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 280 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
  • NOT : Köfte hamuru çok kuru olarsa içine yarım su bardağı su ekleyin.
       Sini Köftesi yemek tarifleri

0 Yorum Ekle:

haberler