Sebze Garnitürlü Hindi Köftesi
Malzemeler
500 gr hindi kıyması
1 Yemek kaşığı un
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Adet soğan
2 Adet yumurta
1.5 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı krema
Galeta unu
Tuz, karabiber
Sebze garnitürü için :
200 gr bezelye
200 gr mantar
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı un
Yarım kutu krema
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber, kırmızı bulbiber
500 gr hindi kıyması
1 Yemek kaşığı un
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Adet soğan
2 Adet yumurta
1.5 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı krema
Galeta unu
Tuz, karabiber
Sebze garnitürü için :
200 gr bezelye
200 gr mantar
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı un
Yarım kutu krema
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber, kırmızı bulbiber
Mutfak | |
Zorluk | 2 |
Süre | 60 dk. |
Kaç Kişilik | 4 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- Soğanı ince doğrayın.
- Yarım yemek kaşığı tereyağını eritip, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ateşten alıp ufalanmış ekmek içi, krema, 2 adet yumurta, tuz, karabiber ve hindi kıymasını ekleyip iyice karıştırın.
- Oval veya yuvarlak köfteler hazırlayıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
- Kalan tereyağını tavada kızdırın.
- Köfteleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.
- Sebzeli garnitürü hazırlamak için ; bezelyeyi hafif tuzlu suda haşlayın.
- Süzün ve suyunu daha sonra kullanmak için ayırın.
- Mantar ve soğanı ince doğrayıp, tereyağında 3-4 dakika kavurun.
- Unu ayırdığınız ayırdığınız bezelye suyu ile sulandırarak kavrulmakta olan karışıma ilave edin.
- Krema, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber ve limon suyu ekleyin.
- Kısık ateşte kıvamlı bir sos olana dek karıştırın.
- Son olarak bezelyeleri ilave edin.
- Hazırladığınız köfteleri servis tabsğına alın.
- Sebze garnitürü eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder