2 Ocak 2011 Pazar

Sebze Garnitürlü Hindi Köftesi

Sebze Garnitürlü Hindi Köftesi

Malzemeler
500 gr hindi kıyması
1 Yemek kaşığı un
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Adet soğan
2 Adet yumurta
1.5 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı krema
Galeta unu
Tuz, karabiber
Sebze garnitürü için :
200 gr bezelye
200 gr mantar
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı un
Yarım kutu krema
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber, kırmızı bulbiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı
  • Soğanı ince doğrayın.
  • Yarım yemek kaşığı tereyağını eritip, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ateşten alıp ufalanmış ekmek içi, krema, 2 adet yumurta, tuz, karabiber ve hindi kıymasını ekleyip iyice karıştırın.
  • Oval veya yuvarlak köfteler hazırlayıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
  • Kalan tereyağını tavada kızdırın.
  • Köfteleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.
  • Sebzeli garnitürü hazırlamak için ; bezelyeyi hafif tuzlu suda haşlayın.
  • Süzün ve suyunu daha sonra kullanmak için ayırın.
  • Mantar ve soğanı ince doğrayıp, tereyağında 3-4 dakika kavurun.
  • Unu ayırdığınız ayırdığınız bezelye suyu ile sulandırarak kavrulmakta olan karışıma ilave edin.
  • Krema, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber ve limon suyu ekleyin.
  • Kısık ateşte kıvamlı bir sos olana dek karıştırın.
  • Son olarak bezelyeleri ilave edin.
  • Hazırladığınız köfteleri servis tabsğına alın.
  • Sebze garnitürü eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
       Sebze Garnitürlü Hindi Köftesi yemek tarifleri

0 Yorum Ekle:

haberler