Sarımsaklı Köfte
Malzemeler
750 gr kemiksiz koyun kıyması
4 Dilim bayat ekmek
2 Adet soğan
Yarım kahve fincanından biraz fazla rendelenmiş kaşar peyniri
1.5 Çay kaşığı kimyon
1.5 Çay kaşığı karabiber
2 Adet yumurta
1 Demet maydanoz
4 Diş sarımsak
1 Su bardağı sıvıyağ
Tuz
750 gr kemiksiz koyun kıyması
4 Dilim bayat ekmek
2 Adet soğan
Yarım kahve fincanından biraz fazla rendelenmiş kaşar peyniri
1.5 Çay kaşığı kimyon
1.5 Çay kaşığı karabiber
2 Adet yumurta
1 Demet maydanoz
4 Diş sarımsak
1 Su bardağı sıvıyağ
Tuz
Mutfak | |
Zorluk | 2 |
Süre | 60 dk. |
Kaç Kişilik | 8 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- Ekmek dilimlerinin kabuklarını çıkarın ve soğuk suda ıslatın.
- İyice sıkılarak suyu çıkarılmış ekmek dilimlerine, kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, peynir, kimyon, karabiber, yumurta, kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuzu katıp 5 dakika yoğurun.
- Kıymadan yarım ceviz iriliğinde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
- Bir tavaya sıvıyağı koyup kızdırın.
- Aldığı kadar köfteyi tavaya atın.
- Delikli kepçe ile karıştırarak kızartın.
- Delikli kepçe ile çıkartıp, servis tabağına koyun.
- Sıcak olarak servis yapın.
- NOT : Dilerseniz köftelerin üzerine sarımsak, salça ve rendelenmiş domatesi pişirerek yapacağınız sosu, köftelerin üzerine dökerek de servis yapabilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder