13 Ocak 2011 Perşembe

Şeftali Reçeli

Her mevsimin kendine özel, birbirinden lezzetli meyvelerini saklamak ve zamanı geçtikten sonra da tatmak için, insanoğlunun geliştirdiği en eski yöntemlerden biridir reçel yapmak. Siz de yaz’ın en sevilen meyvelerinden şeftaliyi kışın da sofralarınızdan eksik etmemek ve misafirlerinize ev yapımı reçeller sunmak için hem göze hem damağa hitap eden Şeftali Reçelini denemeye ne dersiniz?
Şeftali Reçeli

Malzemeler
•    1 kg şeftali
•    1 kg toz şeker
•    1 çay kaşığı vanilya
•    2 adet karanfil
•    1 adet limon suyu
•    1 çay bardağı su
Yapılışı
1.    Şeftalileri soyup küp küp doğrayın yada dilerseniz ince ince dilimleyin.
2.    Bir tencereye alıp, üzerine toz şekeri, karanfili, suyu, limon suyunu ilave edin.
3.    Ocağa alın, Kaynamaya başlayınca, kısık ateşte 30-40 dakika kaynatın.
4.    Üzerine çıkan köpüğü arada alın.
5.    Ocaktan indirmeden önce vanilyayı ilave edip kıvamını kontrol edin.
6.    Ilındıktan sonra, reçeli temiz ve kuru bir kavanoza doldurup ağzı kapalı olarak, serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
Reçelin kıvamını kontrol etmek için;
•    Kontrol edilecek şuruptan bir miktarı alın, tırnak üzerine veya temiz bir kaba damlatın. Şurup yayılmıyor ve şeklini kaybetmiyor ise reçelin kıvamı tamamdır.
•    Su dolu bir bardak içine kontrol edilecek şuruptan bir damla damlatın. Eğer damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçel kıvamını bulmuştur.
Reçeller kaynarken metal kaşık kullanmayın ve tencerenin kapağını kapatmayın.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: