23 Ocak 2011 Pazar

Sarımsaklı Pilav

Misafirleriniz ve sevdiklerinize, güzel bir akşam yemeğinde hazırlayabileceğiniz lezzetli ve değişik bir bulgur pilavı var bugün tariflerim arasında. Sofralarımızın olmazsa olmazı pilav bu defa firikli olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarifte nohutlu bulgur pilavına firik ekleyerek daha da lezzetli hale getireceksiniz. Sizde evinizde deneyerek bu muhteşem lezzetli, Nohutlu Firik Pilavını kaçırmayın!
Nohutlu Firik Pilavı
Malzemeler
•    1 su bardağı bulgur
•    1 çay bardağı nohut
•    2 su bardağı firik
•    1 adet soğan
•    50 gr tereyağı
•    1 yemek kaşığı biber salçası
•    Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Yapılışı
1.    Nohudu 1 gece önceden suda bekletin.
2.    Firik ile bulguru bol su ile yıkayarak suyunu süzün.
3.    Bir gece beklettiğiniz nohudu tencereye alarak, üzerini geçecek kadar su ilave edin ve yumuşayana kadar haşlayın.
4.    Firik ve bulguru bir kapta karıştırın.
5.    Soğanı doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kızartın.
6.    Biber salçasını da soğana ilave edip 1-2 dk. kavurun.
7.    6 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
8.    Karıştırdığınız firik bulgur ve nohudu ekleyin.
9.    Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bulgur ve firik yumuşayana kadar pişirin.
10.   20 dk. demlenmesi için bırakın.
11.   Üzerine kırmızı pul biber serpip servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz üzerine maydanoz yaprakları da ekleyebilirsiniz.
•    Firik, buğday başağından elde edilen bir tahıldır. Buğday başakları henüz tam olgunlaşmamışken kesilip, kabuğunun yakılarak tanelerinin ayıklanması yöntemi ile elde edilir.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler