9 Ocak 2011 Pazar

Portakallı Tart 2

Tartların her birinin lezzeti ayrıdır. En çokta meyveli tartlar güzel oluyor. Ben portakalı çok sevdiğim için sizlere de bu yazımda Portakallı Tart tarifini sunuyorum. Ne kadar tadına doyulmaz olduğunu yapınca anlayacaksınız…
Portakallı Tart
Malzemeler
•    150 gr. Margarin
•    2 adet yumurta
•    1 su bardağı pudra şekeri
•    1 adet portakal kabuğu rendesi
•    1 paket vanilya
•    1 çay bardağı ceviz yada fındık
•    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
•    Un
Kreması İçin
•    1 poşet toz şanti
•    1 çay bardağı soğuk süt
•    1 adet portakal
Yapılışı
1.    Oda sıcaklığında kıvama gelen margarinin üzerine toz haline getirilmiş fındık yada cevizi ilave edin.
2.    Portakalı ince yerinden rendeleyip karıştırın.
3.    Üzerine unu,kabartma tozunu, vanilyayı döküp hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.
4.    Bu hamurun en belirgin özelliği  fazla yoğurulmadan ortaya çıkmasıdır.
5.    Hazırlanan hamuru isterseniz küçük kalıplara isterseniz cam kalıba dökün.
6.    Daha sonra hamurun 5-6 yerinden çatalla delin.
7.    Önceden ayarlamış oldğunuz 170 °C fırında 30 dk. pişirin.
8.    Fırından çıkınca soğumaya bırakın ve diğer yandan toz şantiyi soğuk süt ile sertleşene kadar köpürtün.
9.    Şantiyi dilediğiniz deseni vererek tartın üzerine yayın ve servis yapın.
Afiyet olsun.

Notlar:
•    Kabuğunu hamurda kullandığımız portakalı tartın üzerini süslemek için kullanabilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: