2 Ocak 2011 Pazar

Patates Püreli Köfte

Patates Püreli Köfte

Malzemeler
250 gr köftelik kıyma
3 Dilim ekmek
1 Adet yumurta
1 Adet soğan
1 Diş dövülmüş sarımsak
6 Sap maydanoz
1 Çorba kaşığı salça
1 Su bardağı su
6-7 Dilim kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Püre İçin :
3 Adet patates
1 Adet havuç
Beşamel Sos İçin :
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı
  • Öncelikle köfteyi hazırlayın.
  • Kıymayı derin bir kaba alın.
  • Ekmeklerin içini çıkarıp, ıslatarak ufalayın ve kıymaya katın.
  • Yumurta, kıyılmış maydanoz, soğan, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi de kıymaya ekleyip iyice karıştırın.
  • İyice yoğurduktan sonra elinizle büyük parçalar koparıp, yuvarlayın.
  • Böylece büyük köfteler elde edin.
  • Diğer yandan püreyi hazırlayın.
  • Patatesi haşlayıp ezin.
  • Havuçları rendeleyin ve kaynar suda yumuşayıncaya kadar bekletip, süzün.
  • Havuçları da patatese katın.
  • Hazırladığınız harcı köftelerin ortasına koyun.
  • Başka bir tavada margarini eritin ve unu yağda kavurup, sütü azar azar ilave edin.
  • Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  • Patatesli karışımın üzerine hazırladığınız bu sosu yayın.
  • En üste kaşar peyniri dilimlerini koyun.
  • Salçayı sulandırıp, tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
       Patates Püreli Köfte yemek tarifleri 

En Lezzetli Yemek Tarifleri lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler