Patates Püreli Köfte
Malzemeler
250 gr köftelik kıyma
3 Dilim ekmek
1 Adet yumurta
1 Adet soğan
1 Diş dövülmüş sarımsak
6 Sap maydanoz
1 Çorba kaşığı salça
1 Su bardağı su
6-7 Dilim kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Püre İçin :
3 Adet patates
1 Adet havuç
Beşamel Sos İçin :
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
250 gr köftelik kıyma
3 Dilim ekmek
1 Adet yumurta
1 Adet soğan
1 Diş dövülmüş sarımsak
6 Sap maydanoz
1 Çorba kaşığı salça
1 Su bardağı su
6-7 Dilim kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Püre İçin :
3 Adet patates
1 Adet havuç
Beşamel Sos İçin :
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Mutfak | |
Zorluk | 3 |
Süre | 50 dk. |
Kaç Kişilik | 6 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- Öncelikle köfteyi hazırlayın.
- Kıymayı derin bir kaba alın.
- Ekmeklerin içini çıkarıp, ıslatarak ufalayın ve kıymaya katın.
- Yumurta, kıyılmış maydanoz, soğan, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi de kıymaya ekleyip iyice karıştırın.
- İyice yoğurduktan sonra elinizle büyük parçalar koparıp, yuvarlayın.
- Böylece büyük köfteler elde edin.
- Diğer yandan püreyi hazırlayın.
- Patatesi haşlayıp ezin.
- Havuçları rendeleyin ve kaynar suda yumuşayıncaya kadar bekletip, süzün.
- Havuçları da patatese katın.
- Hazırladığınız harcı köftelerin ortasına koyun.
- Başka bir tavada margarini eritin ve unu yağda kavurup, sütü azar azar ilave edin.
- Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
- Patatesli karışımın üzerine hazırladığınız bu sosu yayın.
- En üste kaşar peyniri dilimlerini koyun.
- Salçayı sulandırıp, tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder