Patates Köftesi
Malzemeler
4 Adet patates
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
100 gr kaşar peyniri rendesi
2 Çorba kaşığı un
1 Çay kaşığı hindistancevizi
1 Su bardağı galeta unu
Tuz
1 Çay bardağından biraz az su
İçi için :
200 gr kıyma
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
4 Adet patates
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
100 gr kaşar peyniri rendesi
2 Çorba kaşığı un
1 Çay kaşığı hindistancevizi
1 Su bardağı galeta unu
Tuz
1 Çay bardağından biraz az su
İçi için :
200 gr kıyma
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
Mutfak | |
Zorluk | 3 |
Süre | 60 dk. |
Kaç Kişilik | 5 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- Patatesleri yıkayıp, haşlayın.
- Kabuklarını soyup, ezerek püre haline getirin.
- Tencereye 1 çay bardağından biraz az su ve margarini koyarak kaynatın.
- Unu ilave edip, karıştırarak pişirin.
- Hamur haline gelen karışım soğuyunca yumurtaları ilave ederek çırpın.
- Patates püresi, rendelenmiş kaşar peyniri, hindistancevizi ve tuzu ilave edip, yoğurun.
- İçini hazırlamak için ; doğradığınız soğanları margarinde kavurun.
- Kıymayı ilave edip, suyunu çektirin.
- Tuzu ve karabiberini de ekledikten sonra soğumaya bırakın.
- Patates püresinden istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp, yassılaştırın.
- İçine kıymalı içten koyup, yuvarlak veya yassı köfteler hazırlayın.
- Her birini galeta ununa bulayıp, kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın.
- Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder