2 Ocak 2011 Pazar

Patates Köftesi

Patates Köftesi

Malzemeler
4 Adet patates
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
100 gr kaşar peyniri rendesi
2 Çorba kaşığı un
1 Çay kaşığı hindistancevizi
1 Su bardağı galeta unu
Tuz
1 Çay bardağından biraz az su
İçi için :
200 gr kıyma
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem

Hazırlanışı
  • Patatesleri yıkayıp, haşlayın.
  • Kabuklarını soyup, ezerek püre haline getirin.
  • Tencereye 1 çay bardağından biraz az su ve margarini koyarak kaynatın.
  • Unu ilave edip, karıştırarak pişirin.
  • Hamur haline gelen karışım soğuyunca yumurtaları ilave ederek çırpın.
  • Patates püresi, rendelenmiş kaşar peyniri, hindistancevizi ve tuzu ilave edip, yoğurun.
  • İçini hazırlamak için ; doğradığınız soğanları margarinde kavurun.
  • Kıymayı ilave edip, suyunu çektirin.
  • Tuzu ve karabiberini de ekledikten sonra soğumaya bırakın.
  • Patates püresinden istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp, yassılaştırın.
  • İçine kıymalı içten koyup, yuvarlak veya yassı köfteler hazırlayın.
  • Her birini galeta ununa bulayıp, kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın.
  • Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
       Patates Köftesi yemek tarifleri

0 Yorum Ekle:

haberler