2 Ocak 2011 Pazar

Tahinli Yanardağ Köftesi

Tahinli Yanardağ Köftesi

Malzemeler
1 Kilo kıyma
3 Dilim ekmek
1 Adet rendelenmiş soğan
2 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı kırmızı pulbiber
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Su bardağı tahin
2 Diş sarımsak
Yarım limon suyu
Köfte baharı
Tuz
1 Adet domates
2 Adet sivribiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı
  • Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, köfte baharını, yumurtaları ve tuzu iyice yoğurarak köfte hamurunu hazırlayın.
  • Fırın tapsisini yağlayın.
  • Köftelerin yarısını tepsiye yayın.
  • Kaşar peyniri rendesi ile kımızı pulbiberi karıştırarak arasına koyun.
  • Üstüne köftelerin diğer yarısını kapatın.
  • Üçgen dilimler halindee kesin.
  • Üzerine domates dilimleri ve biber koyun.
  • 200 derecelik fırında kızarana dek pişirn.
  • Fırından çıkrınca tahin, dövülmüş sarımsak ve limon suyunu çırpın.
  • Tepsideki pişirdiğiniz köftenin ortasına dökerek servis yapın.
       Tahinli Yanardağ Köftesi yemek tarifleri

0 Yorum Ekle:

haberler