Tahinli Yanardağ Köftesi
Malzemeler
1 Kilo kıyma
3 Dilim ekmek
1 Adet rendelenmiş soğan
2 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı kırmızı pulbiber
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Su bardağı tahin
2 Diş sarımsak
Yarım limon suyu
Köfte baharı
Tuz
1 Adet domates
2 Adet sivribiber
1 Kilo kıyma
3 Dilim ekmek
1 Adet rendelenmiş soğan
2 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı kırmızı pulbiber
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Su bardağı tahin
2 Diş sarımsak
Yarım limon suyu
Köfte baharı
Tuz
1 Adet domates
2 Adet sivribiber
Mutfak | |
Zorluk | 2 |
Süre | 60 dk. |
Kaç Kişilik | 8 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, köfte baharını, yumurtaları ve tuzu iyice yoğurarak köfte hamurunu hazırlayın.
- Fırın tapsisini yağlayın.
- Köftelerin yarısını tepsiye yayın.
- Kaşar peyniri rendesi ile kımızı pulbiberi karıştırarak arasına koyun.
- Üstüne köftelerin diğer yarısını kapatın.
- Üçgen dilimler halindee kesin.
- Üzerine domates dilimleri ve biber koyun.
- 200 derecelik fırında kızarana dek pişirn.
- Fırından çıkrınca tahin, dövülmüş sarımsak ve limon suyunu çırpın.
- Tepsideki pişirdiğiniz köftenin ortasına dökerek servis yapın.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder