Sırada kalorisi bol lezzeti bol mutluluk kaynağı bir tarif var. Kahvaltı sofralarımdan eksik etmediğim nefis Nutella çikolatasının kokusu ve lezzetinin bağımlısıyım açıkçası. Bir dilim ekmeğin üzerinde yemeye doyamadığım bu lezzeti bu sefer yumuşacık minik keklere dönüştürdüm. Daha fırındayken bile etrafa yaydığı kokusu bile mutlu etmeye yetti beni bu Nutella Kekinin
Malzemeler
• 100 gr dövülmüş fındık
• 100 gr bitter çikolata (eritilmiş)
• 6 adet yumurta akı
• 6 adet yumurtanın sarısı
• 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
• 1 büyük kavanoz nutella
• 1 yemek kaşığı su
• ½ çay kaşığı tuz
Üzeri için
• Hazır çikolatalı krema
• 100 gr dövülmüş fındık
Yapılışı
1. Yumurtaların beyazlarını tuz ile kar gibi olana kadar çırpın.
2. Derin bir kaba nutella ve terayağını alıp çırpın.
3. Suyu ilave edip karıştırın.
4. Ardından sırasıyla yumurta sarılarını ve fındığı ilave edin.
5. Çikolayı kaseye alın ve kaynar su dolu bir tencerenin içine kaseyle yerleştirip eritin.
6. Erittiğiniz çikolatayıda kek karışımına ekleyi,p karıştırın.
7. Üzerine çırptığınız yumurta aklarını kaşık kaşık ekleyerek karıştırın.
8. Muffin kalıplarını yağlayın ve hazırladığınız kek hamurunu kalıplara paylaştırın.
9. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
10. Soğuyan muffinlerin üzerini çikolatalı krema ve fındıkla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder