6 Ocak 2011 Perşembe

Fındıklı Islak Kek

Fındıklı Islak Kek tarifini geçenlerde denemiştim fakat yazmak için fırsat bulamamıştım. Bu sabah ev halkının sevdiği bu keki yazmak istedim. Bol fındık ve çikolatayla kahvenizin yanına çok yakışacak bu keke kimse hayır diyemeyecek..
Fındıklı Islak Kek
Malzemeler
•    125 gr. tereyağı
•    180 gr. bitter çikolata
•    1 su bardağı (165gr) toz şeker
•    4 adet yumurta
•    1 su bardağı (150gr) un
•    ½ su bardağı yoğurt
•    ½ su bardağı fındık
Yapılışı
1.    Fırınınızı 175 °C ye ayarlayın ve küçük boy bir borcama yağlı kâğıt serin.
2.    Tereyağını ve çikolatayı bir tavada düşük ısıda eritip, çikolatalı karışımı bir kaba alıp şeker ve yumurtayı ekleyin.
3.    Elenmiş unu, yoğurdu ve fındıkları da ekleyip çırpma teli ile karıştırarak karışımı kaba dökün.
4.    Fırında kekinize kürdan batırdığınızda yapışmayacak fakat ıslak kalacak şekilde pişirin.
5.    Soğutma işlemini kendi kabında gerçekleştirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz dondurma ve çikolatalı sos ile servis yapabilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler