Islak kekin o yumuşak kıvamını ve yoğun kakao aromasını o kadar çok seviyorum ki hazırlarken bile büyük bir keyif alıyorum. Fakat bu sefer biraz fark katmak istedim ve bol karamel sosu eşliğinde sundum bu keki ve çok nefis bir fark oldu diyebilirim. Sizde bu farkı merak ediyorsanız işte size tarifi…
Malzemeler
• 2 su bardağı toz şeker
• 2 paket vanilya
• 1 su bardağı süt
• ½ çay kaşığı tuz
• 4 adet yumurta
• 2 paket kabartma tozu
• 4 çorba kaşığı kakao
• 1 su bardağı sıvıyağ
• Aldığı kadar un
Karamel Sosu İçin
• 1 su bardağı toz şeker
• ½ su bardağı su
• 1 yemek kaşığı krema
Yapılışı
1. Süt, sıvıyağ şeker ve kakaoyu bir kaseye alıp karıştırın.
2. Bu karışımdan 1 su bardağı kenara ayırın.
3. Kalan karışıma yumurta, tuz, vanilya, kabartma tozu, ve unu ekleyip çırpın.
4. Akışkan kek kıvamına gelene kadar çırptıktan sonra karışımı fırın tepsisine yayın.
5. 170 C’ ye ayarlı fırında pişirin.
6. Fırından çıktıktan sonra dilimleyip üzerine ayırdığınız karışımı dökün.
7. Karamel sosu için, tencereye şekeri koyun ve kısık ateşte eritin.
8. Eriyen şekerin üzerine su ve kremayı ekleyip karamel sos kıvamına gelen kadar pişirin.
9. Sosu iyice çeken keki servis tabağına alın ve üzerine karamel sosu dökün.
10. İstediğiniz şekilde süsleyerek dondurma eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder