6 Ocak 2011 Perşembe

Halley Kek

Bu kakaolu ve hindistancevizi kaplı dilimleri yaparken sonunun bir an önce gelmesi için sabırsızlanıyorum. Tadına doyulmayan bu kekin en büyük sırrı evde yapılmasının yanında kremalı ve hindistancevizli olması bence : ). Kakao ve hindistancevizi benim için mükemmel bir ikili pastalarda ve keklerde… Bu keki mutlaka deneyin sonra yapmaktan vazgeçemeyeceksiniz…
Halley Kek
Malzemeler
•    5 adet yumurta
•    2 su bardağı şeker
•    2 çay bardağı sıvıyağ
•    2 çay bardağı süt
•    2 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    4 su bardağı un
Kreması İçin
•    ½ litre süt
•    7 yemek kaşığı un
•    1 adet yumurta
•    6 yemek kaşığı şeker
•    1 paket vanilya
•    100 gr labne peyniri
•    Sosu İçin
•    3 su bardağı süt
•    6 yemek kaşığı kakao
•    5 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin
•    Hindistancevizi
Yapılışı
1.    İlk olarak keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
2.    Süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyerek tekrar çırpın,
3.    Unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
4.    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru boşaltarak önceden ısıtmış olduğunuz 175 ºC fırında pişirin.
5.    Sos için gereken malzemelerin hepsini karıştırın.
6.    Soğuyan keki bardakla yuvarlak parçalara ya da bıçakla karelere ayırın.
7.    Sosa batırıp çıkarın ve buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın.
8.    Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
9.    Labne ekleyip karıştırın. Dolapta soğuyan kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin.
10.  Aralarına soğuyan kremadan koyarak, pasta dilimlerini bol hindistancevizine bulayıp tekrar dolaba koyun.
11.  Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/


0 Yorum Ekle: