6 Ocak 2011 Perşembe

Bademli Kek

Badem sinirleri güçlendiren beden ve zihin yorgunluğunu gideren yararlı bir çerezdir. Ayrıca çok doyurucu ve lezzetlidir olduğu için hamur işine en çok yakıştırdığım çerezlerdendir badem. Bu tarifimde kekin içerisinde kullandım ve yumuşacık kekime çok yakıştı. Sizde Bademli Kek tarifimi hazırlayarak bütün günün yorgunluğunu bu lezzetli kekle üstünüzden atabilirsiniz.
Bademli Kek
Malzemeler
•    1 su bardağı ayçiçek yağı
•    1 su bardağı badem
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    3 adet yumurta
•    1 su bardağı yoğurt
•    1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin
•    Pudra şekeri
•    Meyve
•    Hazır çikolata sosu
Yapılışı
1.   Bademleri fırın tepsisine yerleştirin.
2.   150 C’ye ayarlı fırında kızartın.
3.   Kavrulan bademleri iyice ezilene kadar mikserden geçirin.
4.   Geniş bir kaba yumurta, şeker, yoğurt ve sıvıyağı koyup  çırpın.
5.   Üzerine kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin.
6.   Hazırladığınız bademleride karışıma ekleyip hafif karıştırın.
7.   Yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve karışımı içine dökün.
8.   150 C’ye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
9.   Çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın.
10. Kek piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin.
11. Soğuyan çikolata sosunu çizgi şeklinde kekin üzerine dökün.
12. Son olarakta pudra şekeri serpip sevdiğiniz meyvelerle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler