7 Ocak 2011 Cuma

Fincan Keki

Malzemeler
•    3 adet yumurta
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı süt
•    3 yemek kaşığı kakao
•    2,5 su bardağı un
•    1 paket vanilya
•    1 paket kabartma tozu
•    Üzeri için Pudra şekeri
Yapılışı
1.    Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın.
2.    Süt, un, vanilya, kakao ve kabartma tozu ekleyip tahta bir kaşık ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
3.    Karışımı büyük boy kahve fincanlarının yarısına gelecek şekilde doldurun.
4.    Fincanları uygun bir tencereye yerleştirin ve tencereyi fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ile doldurun.
5.    Tencerenin üzerini bir mutfak bezi ile kapatın ve üzerine tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
6.    Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağını hiç açmadan 25 dk. pişirin.
7.    Ocağın altını kapatın ve kapağı hiç açmadan 15 dk. bekletin.
8.    Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Afiyet olsun.
Notlar:
•    Keklerinizin üzerine krema sıkıp, taze mevsim meyveleriyle süslyerekte servis edebilirsiniz.
•    Eğer kekleri fincandan çıkarıp servis etmek isterseniz fincanları önceden yağlamalısınız.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: