Çay saatlerinde yada davetlerde farklı bir tarif farklı bir lezzet sunmak isteyenler için bir tarifim var sırada. Kıtır kıtır tart hamurunun üzerinde yoğun kreması ve taze mevsim meyveleriyle lezzetine ve görünüşüne sizin kadar herkesin hayran kalacağı bu minik tartoletleri bütün özel günlerinize dahil edebilir ve canınızın istediği her an afiyetle yiyebilirsiniz. Ayrıca bütün dikkatleri üzerinize çekebileceğiniz bu tartoletlerle bu tatlı rekabetin galibi siz olabilirsiniz...:)
Malzemeler
• ½ su bardağı pudra şekeri
• 150 gr yumuşatılmış tereyağı
• 4 yumurta
• 1 paket vanilya
• 2,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
Krema İçin
• 2 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• 75 gr tereyağı
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
Üzeri İçin
• Kivi
• Nar
• Çilek
• Yaban mersini
Yapılışı
1. Yumurta, tereyağı, pudra şeker, un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp tartolet hamuru kıvamına getirin.
2. Tartolet kalıplarını yağlayın ve bu karışımı içlerine paylaştırın ve çatalla hamurun üzerinde delikler açın.
3. 175 C’ye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
4. Kreması için, un, süt, tereyağı, şeker ve vanilyayı sos tenceresine alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip, soğumaya bırakın.
5. Üzeri için çilekleri üçgen şeklinde dilimleyin ve kivileri soyup yuvarlak şekilde dilimleyin.
6. Nar tanelerini ayıklayın ve yaban mersini yıkayın.
7. Soğuyan kremayı pişen tartoletlerin üzerine paylaştırın ve hazırladığınız meyvelerle üzerini süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar• Kremanın daha beyaz olması için tereyağı yerine 1 paket krem şantiyi ½ su bardağı süt ile çırpıp bunu kremanıza ekleyebilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder