C vitamini deposu olan portakal ile hazırladığım her tarif ortalığa yaydığı mis gibi kokusuyla beni cezbediyor. Ayrıca bol vitaminiyle sağlık ve ferah lezzetiyle de tariflerime serinlik katıyor. Sırada da yine kokusu, görüntüsü ve lezzetiyle benim gibi sizi de cezbecek bu nefis Portakal Marmelatlı Rulo Pasta tarifim var.
Malzemeler
Pandispanya Keki İçin
• 2 çorba kaşığı toz şeker
• 1 paket pandispanya unu
• 2 kahve fincanı süt
• 8 çorba kaşığı su
Portakal Marmeladı İçin
• ½ tatlı kaşığı tuz
• 2 adet portakalın suyu
• 3 su bardağı toz şeker
• 1 adet dilimlenmiş portakal
• 3 adet portakalın kabuğu
Üzeri İçin
• Pudra şekeri
• Rendelenmiş portakal kabukları
Yapılışı
1. Portakal marmeladı için, portakal kabuklarını bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
2. Tuzuda ilave edip kapağını kapatı ve bir gece boyunca dinlendirin.
3. Dinlenme süresinden sonra suyunu süzün ve yıkayın.
4. Üzerine tekrar su ilave edip bir taşım kaynatın.
5. Yeniden suyunu süzdükten sonra dilimlenmiş portakal, portakal suyu ve toz şekeri ekleyip kısık ateşte kaynatın.
6. Pandispanya keki için, toz şeker, su, süt ve pandispanya ununu mikserde ilk önce düşük sonra yüksek devirde 10 dakika çırpın.
7. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
8. Hazırladığınız pandispanya hamurunu bu tepsiye yayın.
9. Önceden 160 C’ye ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin.
10. Bir havlunun üzerine yağlı kağıt serin ve pişen keki üzerine alın.
11. Temiz bir yağlı kağıdı kekik üzerine koyup kağıtla birlikte sulo yapın ve soğumaya bırakın.
12. Soğuduktan sonra arasına portakal marmeladını sürüp tekrar rulo yapın.
13. Üzerini pudra şekeri ve rendelenmiş portakal kabukları ile süsleyin.
14. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Arzu ederseniz üzerini fındık parçacıklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder