14 Ocak 2011 Cuma

Lor Peynirli Kabak Dolması

Kabak dolmasını, patlıcan ve biber dolmasını çok sever ve yoğurt ile birlikte soframda afiyetle sunarım. Fakat içerisinde lor peyniri, dereotu ve kırmızıbiber olan Lor Peynirli Kabak Dolmasını ilk kez denedim. Özellikle sofralarınızda meze yada başlangıç olarak servis edebileceğinizi düşündüğüm bu dolmaları size de öneriyor sizlerinde bu güzellikten yararlanmanızı istiyorum.
Lor Peynirli Kabak Dolması
Malzemeler
•    6 top kabak
•    250 gr. lor peyniri
•    Yarım demet dereotu
•    2 adet kırmızı biber
•    6 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 diş sarımsak
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.    Kabakların üzerinden keserek kapak çıkartın.
2.    Kenarlarından yarım cm boşluk bırakarak içlerini oyarak çıkartın ve yumuşayana kadar haşlayın.
3.    Lor peyniri bir kaseye alın ve kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küp şeklinde doğrayıp peynire ekleyin.
4.    Dereotunu ince ince doğrayıp ilave ederek tuz ve karabiber ile tatlandırın.
5.    Zeytinyağının içerisine sarımsak rendeleyin ve fırça ile kabakların içine dışına sürün.
6.    Kabakları peynir karışımı ile doldurun ve bir fırın kabına dizin.
7.    190 °C ayarladığınız fırında 15 dk. pişirin. Sıcak yada ılık servis yapın.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler