14 Ocak 2011 Cuma

Kabak Çiçeği Dolması

Kabak çiçeği günün en erken saatlerinde toplanması gereken ve öyle heryerde yetişmeyen nazlı bir çiçektir. Yani bulmasıda toplamasıda oldukça zahmetlidir. Ama damakta bıraktığı lezzeti o kadar güzeldir ki zahmeti bile insana büyük bir keyif verir. Kabak çiçeği ile yapılan herşeyi çok seviyorum ve özelliklede bu nefis dolmasını. Birçoğumuz denememiştir bu dolmayı eminim çünkü dediğim gibi kolay bulunan bir bitki değil. Ama deneyenlerde çok iyi bilirki lezzeti unutulur değil. Eğer hiç denemediyseniz bu çiçeği bulup dolmasını yapın derim eminimki sizde çok seveceksiniz.
Kabak Çiçeği Dolması
Malzemeler
•    12 adet kabak çiçeği
•    2 kuru soğan
•    1 tatlı kaşığı yenibahar
•    1 su bardağı pirinç
•    1 kahve fincanı zeytinyağı
•    ½ kahve fincanı kuş üzümü
•    ½ kahve fincanı dolmalık fıstık
•    ½ demet taze nane
•    1 çay kaşığı toz şeker
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Pirinci bir kaba alın ve üzerine su ekleyin.
2.   Suya limon ve tuz ilave edip pirinci bu suyun içinde 20 dakika bekletin.
3.   Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın.
4.   Tencerede zeytinyağını kızdırın ve doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
5.   Üzerine şekeri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
6.   Pirinci süzün ve soğanların üzerine ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
7.   Yenibahar, kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz, karabiber ve 1 su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
8.   En son olarak kıyılmış naneyide ekleyerek harcı ılınmaya bırakın.
9.   Kabak çiçeklerinin parçalanmamasına dikaket ederek yıkayıp süzün.
10  Pirinçli harcı kabak çiçeklerinin içlerine doldurun ve tencereye disin.
11. Üzerine 1 kahve fincanı su ekleyip 6-7 dakika pişirin.
12. Soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: