9 Ocak 2011 Pazar

Limonlu Tart

Soğuk algınlığı ve strese karşı birebir gelen C vitamini deposu limonu sık sık tatlılarımızda ve keklerimizde kullanıyoruz. Ayrıca okudugum bir habere göre limon, Magnezyum ve bakır içeren, asit açısından zengin, hazmı kolaylaştıran, damarları açan, karaciğer için çok faydalı, böbrek tıkanıklıklarını gideren, kalbi güçlendiren kalorisiz bir meyve. Hal böyle olunca içerisinde limon olan tariflere ağırlık vermeye başladım.. Limonlu Tart tarifini yemekten sonra hafif bir tatlı olarak ikram edebilirsiniz...
Limonlu Tart
Malzemeler:
•    1 su bardağı un
•    3 çorba kaşığı tereyağı
•    1 kahve fincanı süt
•    3 yemek kaşığı pudra şekeri
•    2 yumurta sarısı
•    3 adet limon
•    1 adet portakal
•    1,5 kahve fincanı su
•    1 paket tart jöle
•    2 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
1.    Unu geniş yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
2.    İçine tereyağı, yumurta sarısı, 1 çay kaşığı limon kabuğu, süt ilave edip yoğurun. Üstünü örtün ve 1 saat dinlendirin.
3.    Limon ve portakalı sıkın. Portakal ve limon suyuna, şeker, jöle ve su ilave edip yavaş yavaş karıştırarak kısık ateşte pişirin.
4.    Koyulaşınca ocaktan alın soğumaya bırakın.
5.    Tart kalıplarınızı yağlayıp tepeleme un serpin.
6.    Dinlenen hamuru kalıba eşit miktarda ilave edip elinizle hamurun kalıba yayılmasını sağlayın.
7.    180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.
8.    Fırından çıktıktan sonra üzerine hazırladığınız jöleyi dökün limon veya portakal dilimlerini ekleyip 10 dakika limon dilimlerinin kızarması için pişirin.
Afiyet Olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler