Kelimenin tam anlamıyla; tadı damağınızda kalacak, nefis bir tat, aynı zamanda yapımı çok kolay bir tart tarifi.
Malzemeler:
• 2 adet elma
• 1 paket margarin
• 3 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 1 paket pudra şekeri
• 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
1. Elmaları yıkayın ve rendeleyin.
2. İçine tarçın ve pudra şekerini ilave edin.
3. Başka bir kabın içine margarin(margarini eritin inceden) yoğurt ve kabartma tozunu ilave edin ve aldığı kadar un ekleyip hamur haline getirin.
4. Fırın tepsinizi ve ya borcam yağlayın ve hamurun bir kısmını tepsiye yayın.
5. Hazırladığınız elmalı harcı ilave edin ve onun üstüne kalan hamuru yayın. Hamuru bıçak yardımıyla 5 ya da 6 çizik atın içinin daha iyi pişmesi için.
6. Kısık ısıda pişirin ve üstüne pudra şekeri döküp servis yapın.
Afiyet Olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder