Kış yaklaşır yaklaşmaz pazardan aldığım sebzelerle küp küp turşu hazırlar koyarım bir kenara. Bütün kış çeşit çeşit turşularla lezzetlendiririm sofralarımı. İşte bu tarifimde onlardan biri…:)
Malzemeler
• 4 adet havuç
• 20 diş sarımsak
• Büyük boy lahana
• 6adet turşuluk domates
• Tuz
• Sirke
• Su
Yapılışı
1. Lahanaların dış yapraklarını temizledikten sonra yaprak yaprak ayırıp yıkayın.
2. Büyük bir tencerede kaynamakta olan suya lahanaları ekleyip haşlayın.
3. Haşlanan lahanaları soğuk suya atıp şoklama işlemi yapın.
4. Havuçları doğrayın.
5. Sarımsakları soyun.
6. Turşu kalıbına sırasıyla lahana, havuç, domates ve sarımsakları koyun.
7. Lahanaları bastıracak bir turşu kabına koyun.
8. Yarı sirke, yarı tuzlu su ile salamura karışımı hazırlayın.
9. Turşu kabını ağzına kadar hazırladığınız bu su ile doldurun.
10. Turşuyu bir süre tam kıvamını alana kadar kapağı kapalı olarak bekletin.
11. Turşu hazır hale geldiğinde istediğiniz zaman kabından çıkarıp servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Turşunun üzerinin paflanmasını istemiyorsanız salamura hazırladığını suyunu da daha önceden kaynatıp soğuttuktan sonra ilave ediniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder