8 Ocak 2011 Cumartesi

Kirpi Pasta

Pasta yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Özelliklede çocuklara özel yapıyorsak hayal gücümüzü, el becerimizi ve pasta tecrübelerimizi ortaya koymamız gerekiyor. Tıpkı sıradaki kirpi figürlü pasta tarifim gibi. Çocuklarınızın yerken eğleneceği bu pastayı yapmakta biraz zorlanacak olsanızda denemeye değer görüntüde ve lezzette olduğunu unutmayın.
Kirpi Pasta
Malzemeler
Kek İçin
•    5 yumurta
•    5 küçük kahve fincanı un
•    5 küçük kahve fincanı toz şeker
•    1 paket vanilya
•    3 yemek kaşığı kakao
•    1 paket kabartma tozu
Çikolata Kaplaması İçin
•    4 yemek kaşığı kakao
•    2 paket sütlü çikolata
•    ½ çay bardağı su
Üzeri için
•    Bitter pul küvertür çikolata
•    Çikolatalı drajeler
Yapılışı
1.   Yumurta, un, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba alın ve iyice karıştırın.
2.   İki ayrı yuvarlak kek kalıbını yağlayın.
3.   Hazırladığınız kek hamurunu iki kalıbada eşit miktarda paylaştırın.
4.   180 C’ye ayarlı fırında pişirip soğumaya bırakın.
5.   Soğuduktan sonra kalıblardan çıkarın.
6.   Birini oval şekilde diğerini üçgen şeklinde düzgünce kesin.
7.   Oval parça gövde, üçgen parçayı yüz olacak şekilde ayarlayın.
8.   Çikolataları bir kaseye alın.
9.   Sıcak su dolu bir kabın içine kaseyle birlikte koyarak eritin.
10. Kakao ve ½ çay bardağı su ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ılınmaya bırakılır.
11. Ilıyan sosu keklerin üzerine sürün.
12. Kürvertür çikolatalarıda tüylerini oluşturacak şekilde kekin üzerine saplayın.
13. Çikolatalı drajerlerden de göz ve burun yapın.
14. Soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Çikolatalı kremasını hazırlarken su ve kakao ilavesini koyu kıvam elde edene kadar artırabilir yada azaltabilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler