Cheesecake, yumuşacık ve taze peynir ile bisküvili bir tabandan oluşan pasta çeşididir. Üzeri şeker ve püre haline getirilmiş çeşitli meyve sosları ile süslenmiş ve böylece tadına tat katılan, yendiği zaman bir daha istenen bu nefis pastanın kayısı soslu tarifini denemediyseniz işte bu sefer de Kayısı Soslu Cheesecake tarifi:
Malzemeler
• 1.5 paket yulaflı bisküvi
• 125 gr. eritilmiş tereyağı
• 750 gr. labne peyniri
• 100 gr. toz şeker
• 2 paket vanilya
• 3 adet yumurta
Sos için:
• 600 gr. kayısı
• 1 çay bardağı toz şeker
• 2 paket vanilya
• ½ limonun suyu
Yapılışı
1. Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirip eritilmiş tereyağını ekleyin ve iyice harmanlayın.
2. Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kâğıt kaplayıp bisküvileri kalıbın tabanına bastırarak yayın.
3. Buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
4. Daha sonra peynir, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak mikserle çırpın.
5. Yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam edin.
6. Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 160 °C fırında 1 saat kadar pişirin.
7. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve buzdolabına koyup bir gece bekletin.
8. Kayısıların çekirdeklerini çıkardıktan sonra kabuklarını temizleyin.
9. Mutfak robotunda püre haline getirip, şeker, limon suyu ve vanilya ekleyerek orta ateşte 10 dk. pişmesini sağlayın.
10. Soğuduktan sonra kekin üzerine dökün ve servis yapın.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder