7 Ocak 2011 Cuma

Kirazlı Pasta

Bizi biraz yoracak fakat, yiyenlerin görüntüsüne ve lezzetine hayran kalacağı bir pasta tarifimiz var bugün sırada. Sofralarımıza renk ve lezzet katacak bu pasta, görüntüsüyle de herkesin çok hoşuna gidecek.
Kirazlı Pasta
Malzemeler
Pandispanya İçin
•    2 çay bardağı kiraz
•    8 adet yumurta
•    7 kahve fincanı toz şeker
•    Bir tutam kırmızı gıda boyası
•    8 kahve fincanı un
Ara Kreması İçin
•    1.5 çorba kaşığı nişasta
•    ½ çay bardağı su
•    5 çorba kaşığı toz şeker
•    125 gr margarin
•    1 paket vanilya
Üst Kreması İçin
•    1 paket krem şanti
•    1 su bardağı soğuk süt
Üzeri için
•    Kiraz, kek kırıntıları, yada antep fıstığı
Yapılışı
1.    Pandispanya için, kirazları blenderden geçirip kenara alın.
2.    Yumurta ve toz şekeri birlikte çırpın.
3.    Üzerine blenderdan geçirilmiş kiraz, gıda boyası ve un ilave edip iyice karıştırın.
4.    Harcı ikiye bölün ve bir bölümünü yağlanmış, unlanmış yuvarlak orta boy bir kalıba dökün.
5.    160 C’ye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirin.
6.    Kalan harcada aynı işlemi uygulayın.
7.    Ara kreması için nişastayı suyla karıştırın.
8.    Sütün içine toz şeker ve sulu nişastayı ekleyip, ocağa koyun.
9.    Karıştırarak kaynatıp, margarini ilave edin ve altını kapatın.
10.  Margarin eriyinceye kadar sürekli karıştırıp, en son vanilyayı ekleyin.
11.  Daha sonra kremanın kaymak bağlamasını önlemek için tencereyi soğuk su koyduğunuz bir kaba alın ve karıştırarak soğutun.
12.  Pandispanyalardan birini servis tabağına alın ve üzerine krema sürün.
13.  İkinci pandispanyayı üzerine kapatın.
14.  Üst kreması için kremşantiyi sütle çırpın.
15.  Pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Üzerine antep fıstıkları serperek, kekten ayrıdığınız parçaları ufalayarak yada kirazlarla süleyerek sevis edebilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: