Kısıtlı zamanlarımın kurtarıcısı, lezzetli sofralarımın baş tacı makarna tariflerime bir yenisini daha eklemek istiyorum. Tabi makarnayı makarna yapan ona renk ve lezzet veren birbirinden enfes soslarıdır bana göre ve bu tarifimde ki Kerevizli Spagetti de denemeye değer..
Malzemeler
• 4 diş sarımsak
• ½ paket spagetti
• 2 orta boy yeşil biber
• 1 çay bardağı et suyu
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı salça
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 200 gr kuzu eti
• 1 adet havuç
• 5 dal kereviz yaprağı
• Karabiber
• Tuz
Yapılışı
1. Makarnayı haşlayıp süzün.
2. Soğanı, sarımsağı ve biberi küçük parçalar halinde doğrayın.
3. Tavada zeytinyağı ısıtın, soğan, sarımsak, biber ve etleri bu yağda et ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Kapağı kapalı olarak pişirin).
4. İnce doğradığınız kereviz yaprakları ve havuçları ilave edin.
5. Et suyunu ilave edip karıştırın.
6. Karışım 1-2 dakika piştikten sonra içine tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
7. Haşlanmış spagettiyi servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız karışımı dökün.
8. Yeşilliklerle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder