8 Ocak 2011 Cumartesi

Japon Cheesecake

Farklı lezzetlere açık olmayı her zaman sevmişimdir. Özellikle farklı ülkelerin farklı ve kıyıda köşede kalmış sesini duyuramamış özel lezzetleriyle tanışmak çok hoş. Bu yazımda Japon Cheesecake tarifi ile farklı bir lezzet tatmak için yol alacağız. Yumuşacık cheesecake ile Japon mutfağına yolculuk edelim. İşte tarif:
Japon Cheesecake
Malzemeler
•    85 gr. krem peynir
•    60 ml. süt
•    2 adet yumurta sarısı
•    2 adet yumurta beyazı
•    50 gr. şeker
•    25 gr. un
•    10 gr. mısır nişastası
Yapılışı
1.    Krem peynirimi süt ile bir tavaya koyarak orta ateşte eriyinceye kadar bekletin.
2.    Eridikten sonra altını kapatıp, bir çırpma kabına yumurtanın sarısını ve şekerin yarısını koyup 3-4 dk. çırpın.
3.    Daha sonra erimiş krem peynirini, unu ve nişastayı da ekleyip çırpmaya devam edin.
4.    Diğer bir kapta yumurta beyazını ve şekerin kalan kısmını köpürünceye kadar çırpın.
5.    Daha sonra köpüren yumurtaları da diğer karışımımıza ekleyip hepsini  beraber çırpın.
6.    Fırını 175 °C ayarlayarak, küçük boyda yuvarlak bir tepsi seçip, bu tepsiyi içine oturtabileceğimiz diğer bir tepsi daha seçin.
7.    Küçük olan tepsiye karışımı dökün ve büyük olanın içine oturtup fırına verin.
8.    Büyük olanın yarısına kadar su doldurun ve 20-25 dk. keki pişirin.
9.    Fırının derecesini 150 °C düşürüp 15 dk. daha pişirdikten sonra keki soğumaya bırakın.
10.   Kek soğuyunca etrafını bir bıçak yardımıyla tepsiden ayırıp ters çevirerek tepsiden keki çıkarın.
Afiyet olsun.
Notlar
•    Keki marmelatla ya da reçellerle süsleyebilirsiniz.
•    50 gr. şekeri ölçerken 1 su bardağını 200 gr veya 200 ml düşünerek ölçebilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: